Христо Нейчев


hneychev
Христо Нейчев е роден през 1996 година. От ранна възраст се занимава успоредно както с класическа, така и с електрическа китара. Започва обучението си по китара при Даниел Найденов. Продължава го при Росен Балкански. В този период е носител на награди от международни конкурси за класическа китара в Кюстендил и Гоце Делчев. Участва в майсторски класове на Георги Василев, Ливиу Георгеску, Боян Дойчев.
През 2015 г. е приет в НМА “Проф. Панчо Владигеров” в класа по китара на Росен Балкански. През 2017 година участва и печели Първа награда в третото издание на Плевенския китарен фестивал - категория “Електрическа китара - без възрастови ограничения”. През следващата 2018 година придобива образователна степен “Бакалавър”  в класа по поп и джаз китара на Цветан Недялков и продължава следването си за степен “Магистър”.
Развива активна преподавателска и концертна дейност в сферата на блус, джаз, поп и рок музиката. Участва в концерти, съвместно с Цветан Недялков и Acoustic Trio 3000, Симфониета Враца; мюзикъли и студийни записи.
> Към нашите Уроци по китара