Дуня Стоич


дуня1Казвам се Дуня Стоич, на 25 години, от Хърватска. От 7-годишна свиря на флейта, учила съм в Музикално училище „Златко Гъргошевич“ и Музикално училище „Ватрослав Лисински“ в Загреб. Впоследствие следвам бакалавър и магистър по флейта в Академия по изкуствата в Сплит, в класа на Ана Доманчич и Марко Зупан. По време на магистратурата си бях за 1 семестър в Нов български университет по програма „Еразъм“.
Свирила съм като солистка с „Jeunesses Musicales Junior Orchestra“ под диригентството на Михаил Хохлов. Също така съм свирила в „Symphonische Jugendorchester“ в Лайбниц, Австрия, както и в „Orkester Norden“ в Олборг, Дания.
Участвала съм в редица конкурси, най-значимите от които са Държавен конкурс на Хърватска (трета награда), Конкурс „Музиката и земята“ – София (първа награда), Конкурс „Добрин Петков“ – Пловдив (първа награда). Работила съм като преподавател по флейта в Музикални училища в Синь и Дуго Село (Хърватска). В момента уча докторантура по флейта в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ в София.