Уроци по пиано


> Уроци по пиано за деца и възрастни
> Преподавател Аделина Андонова
> Разгледайте нашите ценови предложения
> Заявете вашето желание за записване на тел. 0888 530 894 или artmotionstudio84@gmail.com
Нашият преподавател ще се свърже с вас за уточняване на удобен график за посещения

 
уроци по пиано
Ходенето на уроци по пиано е не само интересно и забавно, но е и отлична тренировка за мозъка. Подобрява концентрацията и учи на дисциплина и търпение.
Така както спортът, аеробиката и фитнесът имат влияние върху мускулите на тялото, така и всекидневното упражняване на пиано, пък било то и двадесетина минути, поддържа мозъка във форма.
Освен че пианото и роялът са прекрасни инструменти с богат звук и изглеждат чудесно във всяко жилище, има и много други причини да се научите да свирите на пиано:
 
1. Музиката има терапевтично свойство. Звуците на пианото въздействат на човека успокояващо, те придават вътрешно равновесие и увереност. Пианото положително влияе върху здравето. Мелодията от този инструмент лекува заболявания на щитовидната жлеза и нормализира работата на отделителната система.
2. Уроците по пиано има влияние върху развитието на моториката на ръцете. Това е инструмент, на който се свири различно с двете ръце и всичките десет пръсти. Изследвания доказват ,че мозъците на професионалните пианисти работят по-симетрично.Учените  обясняват този факт с това ,че свиренето на пиано клавиши изисква по-голяма координация и по-симетрично ползване на ръцете.
3. Децата, които свирят на пиано се справят по-лесно с изучаването на чужди езици и математика. Според статията ”Музиката и мозъкът” на Уилям Кроми музиката активизира темпоралния дял на мозъка, който служи като архив за натрупаните от нас знания и се активира винаги, когато трябва да се актуализират данни и факти. Определени типове музика могат да активират темпоралния дял на мозъка и да подпомогнат ученето, обработката и запомнянето на информацията.
4. Пианото има влияние и върху ума, и върху тялото – от една страна концентрация, а от друга - правилна стойка на гръбначния стълб. Правилното положение на тялото е основно за начинаещите пианисти, изключително важно за развиване на добра техника на изпълнение и с времето  се превръща в естествен полезен навик. 
5. Свиренето на пиано ангажира и двете мозъчни полукълба и развива способността за вършене на повече дейности едновременно. Когато двете мозъчни полукълба функционират по хармоничен начин и взаимодействат помежду си - индивидът води хармоничен, безконфликтен живот. Целите, поставени от едното полукълбо, са подкрепяни от другото и така всяко от тях работи за доброто на другото и за общата цел. Свиренето на пиано, при което участват и двете ръце и десетте пръста е вид мозъчна гимнастика, която синхронизира работата на двете полукълба.
6. При възрастните заниманията биха могли да бъдат форма на отърсване от всекидневния стрес, както и шанс за развиване на по-голяма концентрация и откриване на алтернативни решения на проблемите.
7. Свиренето на пиано подпомага социалния живот. Учените смятат ,че пианистите имащи по-добра синхронна мозъчна дейност могат да развият по-добри социални контакти, заради по-добрите комуникационни способности, отколкото хора извън професионалния музикален свят.