Уроци по китара


 

уроци по китара
Със своята звучност китарата, наглед прост музикален инструмент, може да предаде духа не само на великия артист, но и на цели поколения и епохи. Събрала в себе си гениалния дух на изключителни майстори, тя заслужава същото уважение, както и инструментите от най-висок клас. Счита се, че сред всички известни инструменти китарата предизвиква най-дълбоки емоции.

> Индивидуални уроци по класическа китара за деца и възрастни.
> Индивидуални уроци по поп, рок, блус и джаз китара за деца и възрастни.
Индивидуални уроци по програма "Китара и глас" - разучаване на китарен акомпанимент на избрани песни.
> Групови уроци - курс "Китара за начинаещи" - постановъчни умения и звукоизвличане, основно нотно ограмотяване, видове гами и акорди, разучаване на избрани песни.

Обучението по китара представя модерните тенденции в китарната методика. Китарното изкуство в световен мащаб отбелязва много динамично развитие през последните десетилетия и според статистиките китарата е най-популярният инструмент сред любителите на музика от най-различни възрасти. Методиката на обучение включва:
  • обща постановка при свирене - правилна позиция на тялото и китарата
  • постановка на лява и дясна ръка
  • основни начини за тоноизвличане с дясна ръка - тирандо и апояндо
  • свирене с редуващи пръсти, арпежи, главни акорди, флажолети, гами
  • основи на музикалната теория
Занятията на ученика включват две неразделни части. Едната е изучаване на теория на музиката, солфеж, хармонии, анализ на формата на композицията, история на музиката, видове произведения, обогатяване на музикалната култура. Другата - технически умения като развиване на силата и подвижността на пръстите чрез упражнения, гами, арпежи, акорди и изработване на техника на свирене, необходима за постигане на съвършено изпълнение.

> Преподаватели: 

> Разгледайте нашите ценови предложения
> Заявете Вашето желание за записване за уроци по  китара на
> тел. 0888 530 894 
> artmotionstudio84@gmail.com
> Нашият преподавател ще се свърже с вас за уточняване на удобен график за посещения.